Adverteren

Verhuizen zonder stress


Wonen 05 Mar 2021
Verhuizen zonder stress

Een nieuw huis gekocht of ga je een appartementje huren? Dan wordt het tijd om te verhuizen. Dit is voor veel mensen een dingetje. Veel mensen denken bij verhuizen direct aan stress, rommel en veel te veel spullen. Dit hoeft niet zo te zijn. Zolang je georganiseerd en goed voorbereid te werk gaat, zal je kunnen verhuizen zonder stress. Je zal dan al snel merken dat verhuizen niet altijd problemen met zich mee hoeft te brengen.

Bedenk wat je moet doen

Ga je verhuizen? Bedenk van te voren dan wat je allemaal moet doen en schrijf dit op. Maak een duidelijke planning en houdt jezelf hier aan. Door een planning te maken kun je sneller iets afstrepen en krijg je veel sneller iets voor elkaar. Maak een planning met daarin een dag om verhuisdozen aan te schaffen en in te pakken, plan een dag waarin je de spullen overbrengt, plan een dag voor het uitpakken van de spullen en plan een dag voor het opruimen. Ga georganiseerd te werk en maak tijd vrij voor alle dingen die noodzakelijk zijn. Regel op tijd alle verzekeringen die je voor je nieuwe huis moet afsluiten. Doe alle noodzakelijke dingen op tijd en voorkom stress op het laatste moment. 

Pak alles overzichtelijk in

Verhuisdozen inpakken lijkt een regelrechte ramp. Je ontdekt pas bij het verhuizen hoeveel spullen je hebt. Waarschijnlijk kom je zelfs spullen tegen waar je het bestaan niet meer van af wist. Zet verhuisdozen neer en schrijf erop wat erin komt te zitten. Maak bijvoorbeeld een verhuisdoos voor doucheproducten, een verhuisdoos voor kleding, een verhuisdoos voor fotolijsten en ga zo maar door. Leg alles in de doos waar het hoort en houdt alles overzichtelijk. Gooi niks door elkaar, want dan wordt het een zootje en een onoverzichtelijke boel als je alles weer uit moet pakken. Kom je spullen tegen bij het inpakken waar je niets meer aan hebt? Gooi dit dan direct weg of geef het weg aan een goed doel. Zo neem je ook geen rommel en onnodige spullen mee naar je nieuwe plekje en kun je direct op een georganiseerde manier te werk gaan. 

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen