Adverteren

Een goede basisplaats voor jouw paard


Dieren 15 Jan 2021
Een goede basisplaats voor jouw paard

Heb je een paard of ben je van plan om een paard te kopen? Dan is het belangrijk om te weten wat hier allemaal bij komt kijken. Dieren en vooral paarden hebben veel aandacht en verzorging nodig. Een paard is goed te onderhouden zolang je de controle hebt. Zorg ervoor dat je paard er altijd goed bij staat en dat hij niets te kort komt. Een paard kan al snel last krijgen van verschillende problemen als hier niet goed voor verzorgd wordt of als zijn omgeving niet goed is. Als een paard niet op een goede basisplaats staat zal je dit al snel aan het dier merken. Het paard zit op een gegeven moment niet meer lekker in zijn vel. Dit kan zich uiten in gedragsproblemen of lichamelijke problemen. Zorg daarom altijd dat je paard een goede basisplaats heeft.

Schone stal is zeer belangrijk

We beginnen bij de stal. De stal is ontzettend belangrijk voor het paard. Het is het plekje waar het dier zich in terug kan trekken en waar hij zich veilig voelt. Paarden staan vaak ’s nachts in de stal en dit is ook goed. Zo kan het dier tot rust komen in een omgeving waar het zich veilig voelt. Een stal moet voor een paard altijd schoon zijn. Als de stal niet goed schoon is kan het dier last krijgen van verschillende problemen. Bij een stoffige stal kan het paard last krijgen van luchtwegproblemen. Ligt er veel mest op de bodem van de stal? Dan kan het paard last krijgen van hoefproblemen, omdat ze te lang op een vuile bodem staan en bacteriën snel de kans krijgen om de hoef in te kruipen. Mest de stal dagelijks uit en vernieuw met regelmaat het vlas of het stro. 

Nette paddock voor vrijheid

Een paard heeft veel beweging en vrijheid nodig. Een hele dag in een stal staan is voor een paard niet goed. Laat een paard bewegen om ervoor te zorgen dat de bloedsomloop goed op gang blijft. Een paddock is belangrijk voor een paard. Kies bijvoorbeeld voor een paddock die aan de stal grenst, zodat het paard zelf in en uit kan lopen. Een paddock biedt het paard de nodige vrijheid. Niet elk paard kan een hele dag op de wei en in de winter is de wei vaak niet toegankelijk, omdat het te nat is. Een paddock is vaak bedekt met zand of tegels. Het paard kan hier op zijn gemak hooi eten. Gebruik een paddock als je paard niet heel de dag op de wei kan staan. Geef het paard, in zijn stal of in de paddock, onbeperkt hooi en water. Geef daarnaast ook nog zijn krachtvoer. 

Bespaar geld met leuke koopjes
Korting 24 Jun 2021

Bespaar geld met leuke koopjes

Verhuizen zonder stress
Wonen 05 Mar 2021

Verhuizen zonder stress

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen